12. Maj 2019:

Pave Frans har officielt autoriseret pilgrimsrejser til Medjugorje.

Det betyder at man anerkender de gode åndelige frugter af Medjugorje, uden dog endnu at anerkende budskaberne.

se link (på engelsk) fra Vaticannews:

https://www.vaticannews.va/en/pope/news/2019-05/pope-authorizes-pilgrimages-to-medjugorje.html

 

Maj 2018:

 

Officielle pilgrimsrejser til Medjugorje er blevet anerkendte, bekræfter Pave Frans´s udsending.

 Ærkebiskop Henryk Hoser af Warszawa, udtrykker d. 7. december 2017 overfor det kristne nyhedsmedie Aleteia, at tidligere måtte pilgrimsrejser til Medjugorje i Bosnien-Herzegovina, ikke have officiel karakter, men at dette nu er ændret således at bispedømmer, sogne, præster  og andre organisationer nu frit kan arrangere officielle pilgrimsrejser til Medjugorje.

Siden 1991, har det ikke været tilladt bispedømmer, sogne eller præster at arrangere officielle pilgrimsrejser til Medjugorje. Det tidligere forbud udstedt af den biskoppelige konference i det tidligere Jugoslavien, gælder ikke længere.

Det er nu tilladt, intet behøves mere at gøres i det skjulte, det er ikke forbudt, siger Ærkebiskoppen som af pave Frans er udnævnt til at vurdere den pastorale situation omkring Medjugorje.

Han fortsætter: “Jeg er fuld af beundring for det arbejde Franciskanerne udfører her”. “Med et forholdvis lille team – kun ca. 12 brødre – udfører de et enormt arbejde for at byde de mange millioner pilgrimme velkomne, der hvert år besøger Medjugorje.

Hver sommer arrangerer de en sommer ungdomsfestival med omkring 50.000 deltagere fra hele verden og ca. 700 præster.”  Et enormt stort antal skriftemål finder sted og der er omkring 50 skriftestole, som ikke er nok, og der finder meget dybe skriftemål sted” siger ærkebiskoppen.

Endvidere arrangeres der hvert år adskillige seminarer for præster, læger, forældre, unge mennesker og ægtepar. Alle seks visionærer er gifte, hvilket vidner om den betydning ægteskabet har, særligt i vor tid, hvor så mange skilsmisser finder sted.