Hemmelighederne

Jomfru Maria har sagt, at hun vil betro hver af visionærerne 10 hemmeligheder.

Vi ved ikke ret meget om disse hemmeligheder – det er jo hemmeligheder – men vi ved, at de har noget med verdens fremtid at gøre, og at den tredje hemmelighed vil være et synligt, vedvarende tegn, som vil blive placeret på Åbenbaringsbjerget. Det vil ikke kunne ødelægges og det vil være smukt.

Vi ved også at dele af den syvende hemmelighed er blevet annulleret på grund af menneskers bøn og faste.

Tre af visionærerne, Mirjana, Ivanka og Jakov har fået alle ti hemmeligheder og ser ikke længere Jomfru Maria dagligt.

Mirjana modtog den 10 hemmelighed i 1982, Ivanka i 1985 og Jakov i 1998.

De tre andre visionærer Ivan, Marija og Vicka har hver fået 9 hemmeligheder og ser stadig Jomfru Maria hver dag.

Mirjana var den første visionær, som modtog alle ti hemmeligheder. Jomfru Maria har givet hende ansvaret for at offentliggøre hemmelighederne og hun kender dagen og datoen for hver hemmelighed.

Jomfru Maria har bedt Mirjana om at vælge en præst, som skal åbenbare hemmelighederne til verden. Mirjana valgte Fr. Petar Ljubicic.

Ti dage før den første hemmelighed skal offentliggøres vil Fr. Petar modtage et dokument/pergament, som beskriver de ti hemmeligheder.

Når Fr. Petar modtager dokumentet, vil han kun være i stand til at læse den første hemmelighed og først tre dage føre begivenheden skal finde sted.

I ti dage vil Fr. Petar og Mirjana faste og være i bøn. Tre dage før begivenheden finder sted, skal han annoncere den for verden.

Når tiden er inde vil han blive i stand til at læse den anden hemmelighed, og så den tredje osv. Alt efter himlens plan.

Som sagt, så har vi fået viden om det vedvarende tegn, som vil blive os givet og Mirjana siger om dette: ”Før det synlige tegn gives til menneskeheden, vil der komme tre advarsler til verden. Advarslerne vil være i form at begivenheder på jorden.

Mirjana vil selv være vidne til dem, har hun sagt i et interview.

Efter advarslerne vil det synlige tegn vise sig på åbenbaringsbjerget i Medjugorje, så alle kan se det. Tegnet bliver givet for at bekræfte åbenbaringerne og for at kalde mennesker tilbage til troen.

Den niende og tiende hemmelighed er alvorlige. De vedrører tugtelse/revselse for verdens synder.

Tugtelsen kan blive formindsket ved bøn og soning, men det kan ikke helt undgås.

Mirjans siger at et af onderne, som truede verden og som vedrørte den syvende hemmelighed er blevet afværget takket være bøn og faste.

Efter den første advarsel vil de andre følge efter forholdsvis kort tid. Dog vil folk få nogen tid til omvendelse.

Dette tidsrum vil være en periode med nåde og omvendelse. Efter det synlige tegn viser sig, vil de som stadig er i live have megen lidt tid for omvendelse.

Af den grund inviterer jomfru Maria os til alvorlig omvendelse og forsoning. Invitationen til bøn og soning er for at afværge det onde og krig, men mest for at frelse sjæle.

Ifølge Mirjana er de hændelser, som er forudsagt af Jomfru Maria nær. Derfor siger Mirjana til verden: Omvend jer så hurtigt som muligt. Åben jeres hjerter for Gud.

Selvom Jomfru Maria ikke taler en masse om hemmelighederne, så er de en vigtig del af hendes frelsesplan.

De som allerede svarer på hendes kald, bør ikke være bange i forhold til hemmelighederne.

Men hemmelighederne vil skabe frygt hos dem, som har vendt sig bort fra Gud og som lever gudløse liv.

Jomfru Maria kalder os til omvendelse nu og advarer os mod at vente til hemmelighederne bliver en realitet. For mange vil det så være for sent, siger hun og hvorfor det vil være det har hun ikke sagt noget om til nogen af visionærerne.

Det er nu vi skal omvende os!

Pilgrimme i solnedgangen

Hvad visionærerne siger om hemmelighederne.

Igennem alle årene med åbenbaringerne er visionærerne blevet stillet mange spørgsmål om de ti hemmeligheder.

Ofte har de svaret ”en hemmelighed er en hemmelighed”, og de har kun fortalt meget lidt om hemmelighederne . Der er ikke nogen uoverensstemmelser i det de fortæller.

I et interview med Vicka Januar 2008 kom følgende på tale:

Jomfru Maria har sagt, at en af seerne stadig vil have daglige åbenbaringer i den tid, hvor hemmelighederne blive åbenbaret. Hvem det bliver, vidste Vicka ikke – Marija, Ivan og Vicka er dem der endnu ser Jomfru Maria –  men hun siger også, at det måske vil være en anden, som Jomfru Maria har valgt.

Mirjana blev engang stillet det samme spørgsmål, men hun vidste ikke noget om dette, og Vicka blev derfor spurgt om Jomfru Maria kun har fortalt hende det? Det bekræftede Vicka.

Vicka blev spurgt om: hvis alle mennesker omvender sig, som jomfru Maria siger vi skal, om der  så stadig være Ti hemmeligheder?

Til det sagde Vicka, at de ti hemmeligheder vil finde sted under alle omstændigheder. Jomfru Maria har allerede givet dem.

Vicka siger, at hun kun kan kun fortælle om den hemmelighed, som er tegnet på bjerget, som vi allerede har nævnt. Og i forhold til den syvende hemmelighed kan hun sige, at Jomfru Maria har sagt, at halvdelen af den syvende hemmelighed er blevet ”taget af” på grund af vores bønner.

Hun tilskynder os til at fortsætte med at bede, fordi vi med vores bønner kan mindske de andre hemmeligheder også.

I et andet interview bliver Vicka spurgt om hemmeligheder generelt i forbindelse med Mariaåbenbaringer:

Hun svarede, hun overhovedet ikke vidste noget om den slags, da åbenbaringerne startede. Ikke om Lourdes eller andet.

Vicka bekræfter, at Jomfru Maria vil give dem hver ti hemmeligheder.

Hovedhemmelighederne er de samme til alle seks siger hun, men at hun tror at nogle af visionærerne har fået hemmeligheder, som kun har med dem at gøre.

Hun har selv fået en, som kun er til hende og det forekommer hende, at Ivan også har.

Intervieweren siger, at han har fået at vide at hverken Mirjana, Ivanka og Mariija har fået personlige hemmeligheder, og at Jakov ikke ønskede at svare på spørgsmålet.

Under pres fortæller hun, at hendes personlige hemmelighed er hemmelighed nr. 4. (og nu må det være nok, siger hun.)

Når visionærerne blev spurgt om, hvad vi skal gøre, hvordan vi skal forberede os, om vi skal være bange m.v. så svarede de:

Mirjana: ”Jomfru Marias budskaber forbereder os på, hvad der skal komme. Hun kalder os til omvendelse nu, hvilket betyder fuldstændig overgivelse til Gud. Hvis vi gør det, så er vi ikke bange – ikke engang for døden.

Ivanka: ”Der er ikke noget, som bør gøre os bange, undtagen at være ulydige overfor Guds vilje.”

Vicka: ” Folk bør ikke være bange, hvis de er forberedt. Hvis vi er bange for sådanne ting, så har vi ikke tillid til Gud. Frygt for sådanne ting kommer ikke fra Gud. Det kan kun komme fra Satan, som ønsker at forstyrre os, så at vi lukker os selv for Gud og vi ikke er i stand til at bede. Sammen med Gud kan man bare have tillid og styrke til at gå igennem en hvilken som helt prøvelse. Den bedste forberedelse er at bede hver dag, at gå til messe, læse biblen. Med bøn og soning kan revselsen/tugtelsen blive mindre.

Jeg kan bare sige: forbered jer! I al evighed vil I takke Gud, hvis I gør det.

Marija: ”Dette er en nådens og barmhjertighedens tid. Det er tiden nu, til at lytte til disse budskaber og til at forandre jeres liv. De, som gør det, vil aldrig kunne takke Gud nok.”

Det vedvarende tegn.

Den tredje hemmelighed i Medjugorje er om ”det vedvarende tegn”. Visionærerne kan ikke fortælle os, hvad det vil være, men de har sagt, at det vil være permanent, smukt og ikke-nedbrydeligt, og at alle, der kommer til Medjugorje, vil være i stand til at se det.

Visionærerne siger om dette:

Ivan: ”Vi ved om tegnet, hvornår det vil komme og hvad det vil være. Det vil være på Åbenbaringsbjerget, hvor jomfru Maria viste sig for første gang – og resten er hemmeligt.

Vicka: ” Tegnet vil komme på Podbrodo, der hvor den første åbenbaring fandt sted. Tegnet vil stå på jorden og det vil vise sig spontant. Alle som kommer til Medjugorje vil kunne se det. Det vil være permanent og ingen vil kunne ødelægge det.

Vicka ved nøjagtig hvad tegnet vil være og ved også hvornår Jomfru Maria vil vise os det.

Jomfru Maria giver dette tegn, for at vise folk at Hun er her.

Vicka siger endvidere, at de, som ikke tror uden et tegn, vil heller ikke tro med et tegn, og hun understreger – ve den som udskyder sin omvendelse, for at vente på at tegnet kommer.  – Jeg har sagt jer tidligere, at mange vil komme og måske oven i købet knæle foran tegnet, men vil alligevel ikke tro. Vær glad for, at du ikke er blandt dem.”

Jomfru Maria har sagt ”Skynd jer og omvend jer. Når det lovede tegn kommer på bjerget, vil det være for sent.”

”Og selv når Jeg har sat tegnet på bjerget, jeg har lovet jer, vil mange ikke tro alligevel. De vil komme til bjerget, de vil knæle, men de vil ikke tro.”

Vicka siger i et senere interview: ”Den tredje hemmelighed er et tegn, som Hun vil sætte her på Åbenbaringsbjerget Dette tegn vil forblive her altid. Det er først og fremmest for de mennesker, der stadig er langt væk fra Gud. Jomfru Maria ønsker at give disse mennesker, som vil se tegnet, en chance for at tro på Gud.”

Vicka har set tegnet i en vision, og hun siger, at de som vil se tegnet må komme til Medjugorje for at se det.

Vicka siger endvidere at Jomfru Maria har sagt: Hvis man ønsker at komme i himlen, så kommer man der. Hvis man ønsker at komme i helvede, så kommer man der. De som er langt fra Gud, og som ikke ønsker at tro, de vil ikke tro på tegnet. De som ikke kender Gud, men har gode intentioner og et ønske om at elske, de vil få gavn af tegnet. Men jeg tror, at dem som gør alt imod Gud, de vil løbe bort fra tegnet. De vil ikke tro.

Vicka ved ikke, hvorfor det vil være for sent for nogen først at omvende sig når tegnet viser sig – det har Jomfru Maria ikke forklaret, siger hun, bare at vi lever i en nådens tid.

Mirjana i 1998

Bekræfter det vedvarende tegn på åbenbaringsbjerget.

Hun siger, at man kan ikke se det fra USA, man skal komme til Medjugorje, for at se det.

Mirjana bliver spurgt om, hvad hun har fået lov til at fortælle os om de ti hemmeligheder.

Hun siger: at de første to hemmeligheder kommer som advarsler til hele verden og som et bevis på at Jomfru Maria er her i Medjugorje.

Den tredje hemmelighed vil være et synligt tegn i Medjugorje – vedvarende, ikke nedbrydeligt og smukt.

Marija: Bekræfter det som er sagt om det vedvarende tegn og bliver spurgt om, om der vil komme forudgående tegn rundt omkring i verden, som både hun og det andre visionærer har indikeret.

Mariija siger, at der er tegn mange steder i verden nu. Mange mennesker ser lysfænomener. Mange oplever personlig helbredelse, både fysisk og åndelig og også psykologisk. Mange har private tegn. Mennesker er kommet fra hele verden. De har ofte eller har haft ekstraordinære tegn i deres liv.

Mariija siger, at Jomfru Maria har sagt at de som stadig er levende, når det permanente tegn kommer, vil opleve mange omvendelser mellem mennesker på grund af tegnet, men Hun siger også “velsignet er de, som ikke ser, og dog tror”.

Jakov: han bekræfter, at han ved hvornår tegnet kommer og siger, at folk vil komme fra hele verden i endnu større antal. Mange vil komme til tro.

Jakov siger, at han ved hvad det permanente tegn er, men han kan ikke sige det, blot at det vil være noget, som aldrig har været på jorden før.

Ivan: Ved også hvornår tegnet kommer og han siger, at det kommer i hans levetid.

Pergamentet

Mirjana var den første visionær, som modtog alle ti hemmeligheder. Jomfru Maria har givet hende ansvaret for at åbenbare hemmelighederne til verden, når tiden er inde. Jomfru Maria gav Mirjana et pergament med all hemmelighederne skrevet på dem.

Det er lavet af materiale, som man ikke kender her på jorden.

Mirjana siger om dette (1988): ” På dette pergament har jeg ti hemmeligheder, med datoer og steder, hvor de vil finde sted. Dette pergament skal jeg give til den præst, som jeg har valgt.

Ti dage før hemmeligheden vil jeg give dette papir til ham. Han vil kun være i stand til at se den hemmelighed, som kommer til at ske. 

Han vil bede og faste på brød og vand. På den tredje dag før hemmeligheden er røbet vil han offentliggøre den – hvad der vil ske på det og det sted.”

Mirjana siger om pergamentet, at hun altid var bange for, at hun måske skulle glemme noget – nu da hun havde fået alle hemmelighederne.

En dag gav Jomfru Maria hende simpelthen en slags huskeseddel – som er  dette pergament. Det er hverken af papir eller stof – det er ligesom et gammelt pergament. Alle  hemmelighederne er skrevet ned på det, og jeg bevarer det i en skuffe med resten af mine papirer.

Jeg har vist det til min kusine. Hun så ikke nogen hemmeligheder, hun så bare et brev. Jeg viste det også til min tante, og hun så bare nogle digte. Ingen ser det samme. Kun jeg kan se  hemmelighederne, så der er ikke noget at være bange for – jeg behøver ikke at skjule det eller gemme det.

Jeg kan have det liggende på bordet, fordi ingen er i stand til at læse hemmelighederne.

På et senere tidspunkt sagde Jomfru Maria dog til hende, at hun ikke skal gå og vise pergamentet frem.

Under krigen da Mirjana var i Sarajevo havde hun pergamentet med sig. Da hun rejste tilbage til Medjugorje, så rejste hun fra pergamentet. To år senere var der en soldat, der overrakte pergamentet til hende i Medjugorje og sagde til hende, at det vist var hendes! Han kendte hende ikke, og der stod heller ikke noget på pergamentet, som kunne lede ham til hende, men havde bare vidst, at det var til hende.